Kedilerde tüy bakımı nasıl yapılmalıdır?

Kedilerde tüy bakımı evcil hayvanlarımız rutin olarak uygulanması gereken kedilerde tüy bakımı hangi malzemeler kullanılarak, hangi amaçlar ile nasıl yapılması gerektiği hakkında önerilerimizi okuyun ve uygulayın.

Kedilerde tüy bakımı evcil hayvanlarımız rutin olarak uygulanması gereken kedilerde tüy bakımı hangi malzemeler kullanılarak, hangi amaçlar ile nasıl yapılması gerektiği hakkında önerilerimizi okuyun pati dostları olarak bilgi edinmek ve bunları uygulamak sizler için çok önemli.

Tüy bakımı için gerekli olan malzemeler

  1. Tarak

Kedilerin rutin tüy bakımını sağlamak amacıyla tüyleri taramak için kullanılan alettir. Ayrıca kedinizin düğümlenmiş tüylerini açmakta fayda sağlar.

  1. Fırça

Tarama işlemi sonrasında kullanılan tüy toplama fırçaları cansız, dökülmüş tüylerin kedinizin üzerinden alınmasını kolaylaştırır.

  1. Tüy toplama rulosu

Tüy toplama ruloları herhangi bir zemin üzerinden tüyleri almanızı kolaylaştırır. En sık görülen kullanım amacı kumaş üzerinden tüyleri kolayca almaktır.

Tüy bakımı neden yapılır

Kediler için kürk ve tüy sağlığının korunması, parazitlerin tespiti ve güzel görünümün devamlılığı için tüy bakım ihtiyacına gerek duyulur. Ayrıca bu rutin bakım uygulaması ile evcil kedilerin tüylerin ev içerisine dökümünü azaltmak, tüylerde düğümlenme veya topaklanmaların önüne geçmek başlıca sebeplerdendir.

Tüy bakımına ne zaman başlanır

Kedilerde rutin tüy bakımına başlamak için bir dönem söz konusu olmamakla birlikte erken yaşta başlamanız daha önemlidir. Yavruluk döneminden başlayarak tüy bakımı işlemlerini güvenle uygulayabilirsiniz. Sıkılgan ve korkak kedilerimizin bakım uygulamasına yavruluk dönemlerinde alışmaları gerekmekte olup, yavrular içinde oldukça gerekli bir işlemdir.

Tüy bakımı hangi aralıklar ile yapılır

Evcil kedilerin cinsinden bağımsız olarak tüy bakımı gereksinimleri vardır ancak zamanlama konusunda her kedi için aynısı söylenemez. Rutin tüy bakım ihtiyacının sıklığı başta tüy uzunluğu olmak üzere dönemsel veya dış etkenlere ne kadar maruz kaldığına göre belirlenir. Ancak her şartta kedilere en az haftada bir kaç kez tüy bakımı uygulamanızı önemle tavsiye ediyoruz. Eğer cins bir kediye sahipseniz, ilgili cinse ait özel bir tüy bakım önerileri ve zamanlaması olup olmadığını araştırın.

Uzun tüylü kedilerin, kısa tüylü olanlara göre daha sık bir şekilde tüy bakım ihtiyacı olmaktadır.

Tüy bakımı nasıl yapılır

Kedinizi kucağınıza alarak baş bölgesinden kuyruğuna doğru nazikçe tarayın. Baş bölgesinde daha nazik olmaya özen gösterin. Tarama işleminin tamamlanmasından sonra tüylerin araları göz ile kontrol edilerek herhangi bir parazitin olup olmadığına bakılır. Herşey yolunda görünüyor ise dökülmüş ve ölü olan tüyleri kedi tüy fırçası ile toplamaya başlayabilirsiniz. Tüyleri kumaş üzerinden toplamanız gerekiyor ise tüy toplama rulosunu kullanın.

Pati Dostları Ailesi Patidostlari.Com

SAYFANDA PAYLAŞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir